2009. március 5-én  Pástiné Szentendrei Mária, a tolnai Családsegítő Központ vezetője és Székelyi Anikó, a Gyermekjóléti Szolgálat vezetője volt a vendégünk. Beszélgetésünk bevezetője  során megtudtuk tőlük, hogy a tolnai intézmény 24 fővel dolgozik, és nemcsak családsegítéssel, hanem gyermekjóléttel, védőnői szolgálattal és jótékonysági rendezvények szervezésével* is foglalkozik.

 
A kötetlen beszélgetés alatt a felmerült kérdéseinket is megválaszolták a vendégek, és  fáradságunkat csoportépítő feladatokkal próbálták elűzni. A több mint egy órás program alatt megtudtuk például azt, hogy mi történik akkor, ha egy kiskorú terhes lesz, milyen eljárásban kell részt vennie;  mikor veszélyeztetett egy gyerek, hol vannak a legközelebbi gyermekotthonok, lakásotthonok;  hogyan működik a nevelőszülői hálózat; mi történik azokkal, akik igazolatlanul hiányoznak az iskolából, és milyen gyakori a fiatalkorú bűnözés a környéken.
 
A beszélgetés nagyon hasznos és élvezetes volt mindnyájunk számára. Szeretnénk, ha máskor is sor kerülhetne rá. Köszönjük Pástiné Szentendrei Mária és Székely Anikó munkáját!
 
*A Tolnai Háló Közalapítvány március 21-én 16 órakor a tolnai Bezerédj Pál Szabadidő Központban jótékonysági műsort rendez. A rendezvényről további információk Tolna város honlapján olvashatók.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://comeniustolna.blog.hu/api/trackback/id/tr37992492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása